Tyttö heräsi noin yhdeksän aikoihin. Mies nousi sen kanssa ylös ja minä jäin vielä sänkyyn odottelemaan aamukahvin tuoksua. Oli vähän väsy kun eilen valvottiin miehen kanssa puoli kolmeen...Nousin kun kahvi oli valmis. Tyttö katsoi telkkaria jonnekin yhteentoista. Sillä välin siivoiltiin vähän paikkoja ja laitoin pyykit koneeseen.Aamupalaksi työtiin leipää ja paistettua kananmunaa. Sen jälkeen lähdettiin käymään kylillä. Minun piti ostaa lyhtykynttilöitä, mutta ensimmäisessä kaupassa ei niitä ollut joten ostin paketin tuikkukynttilöitä ja pikkuhousunsuojia, kun en muutakaan keksinyt. Toisesta kaupasta löytyi lyhtykynttilät ja myös uusi pöytäliina keittiöön. Tyttö halusi ostaa taas kerran poneja, no se sai tahtonsa läpi ja nyt niitä poneja on jo varmaan parikymmentä!? Kolmannesta kaupasta ostettiin uudet kiuaskivet ja mies osti jonku lokerikkolaatikon johon voi kerätä pikku romujaan, ruuveja ja sen sellaisia (ja niitähän riittää!). Neljännestä kaupasta ostettiin tytön kaverille synttärilahjaksi lasten meikkijuttuja ja joku korusetti. Haettiin kioskilta päivän sanomalehti. Sitten kotiin.

Tytön ystävä tuli sitten leikkimään meille. Mie laitoin hunajaisen uunikinkun uuniin ja muusipotut kiehumaanja menin pihalle siivoamaan yhtä lautakasaa. Ne oli vielä jotain raksa-aikaisia lautoja ja halusin sen kasan pois näkyviltä. Tytötkin tulivat ulos ja auttoivat lautojen kantamisessa. Nyt on piha ihan mukavan siisti. Laitettiin myös lintulauta koivuun roikkumaan ja täytettiin se siemenillä ja pähkinöillä. Toivottavasti linnut löytävät sen. Sillä välin mies järjesteli romujaan sisällä siihen uuteen laatikkoonsa, laittoi uudet kivet kiukaaseen ja teki pottumuusin. Syötiin sitten hyvin koko porukka. Tytöt jatko leikkejään sisällä ruuan jälkeen, välillä jouduin toimimaan erotuomarina kun tuli vähän riitoja. Pesin vielä toisen koneellisen pyykkiä. Surffailin vähän netissä ja luin lehtiä ja jotain pientä touhua.

Kun tytön ystävä lähti kotiinsa, vetäydyttiin päiväunille. Kello oli jotain neljän maissa. Herättiin, kello oli jo puoli 7. Aika muhkeat päikkärit!? Oli vähän semmon pöhnä olo kun heräsi, olis tehny mieli vaan jatkaa nukkumista vaikka aamuun asti.  Katottiin telkkarista haluatko miljonääriksi -ohjelmaa ja välillä saunottiin. Saunassa suunnittelimme miehen kanssa miten käyttäisimme mahdollisesta tulevasta lottovoitosta saadut rahat. Suunnitelma meni näin: Ottaisimme töistä virkavapaata n. puoli vuotta. Matkusteltaisiin aluksi aika paljon. Sijoittaisimme kiinteistöihin ison osan rahoista, eli ihan ostaisimme sijoitusasuntoa ja nauttisimme vuokratuloista. Ostettais myös Helsingistä omaan käyttöön joku pieni yksiö, jossa voisimme yöpyä kun kuljemme ohi tai muuten vain. Osalla rahoista ostaisimme osakkeita ja osan laittaisimme turvallisiin sijoituskohteisiin, vaikka rahastoihin ja korkeakorkoisille tileille. Ostaisimme tai rakentaisimme myös mökin ja lähitulevaisuudessa myös uuden talon ja tämä vanha myytäis pois. Tietenkin ostettais uus auto, merkki Wolksvagen Touran. Sitten myös lahjoittaisimme lähiomaisille jonkin verran rahaa, eli sen mitä saa lahjoittaa ilman lahjaveroa. Ja myöskin hyväntekeväisyyteen siten että se hyödyttäisi meidän oman paikkakunnan asukkaita. Esim. urheiluseuralle, nuoriso -ja lapsityöhön. Siinäpä ne suurimmat suunnitelmat, ihana haaveilla. Oli meillä neljä+lisänumero tänään oikein ja saatiin 12 euroa ja risat. Kyllä seki tuntui ihan kivalta näin aluksi, haaveilu ainakin saa vielä jatkua. Katottiin saunan jälkeen Huumaa. Soitin äitille, se ei vastannu mutta soitti jonkin ajan päästä takaisin. Oli naapurin luona kylässä ja se oli oikein iloisen kuuloinen. Olivat naapurin kanssa käyneet tänään marjametsässä.

Aloitin illalla kutomaan tytölle tumppua. Toisen tumpun olen kutonut jo viime keväänä mutta toinen jäi tekemättä. Tyttö tutki kodihoitohuoneen kaappeja sillä välin kun laitoin pyykkejä kuivumaan ja sattui löytämään sen tumpun ja langat. Ajattelin että voisimpa kutoakin sen toisenki. Hyvään alkuun jo pääsin. Aioin tehdä meille iltapalaksi pizzaa, mutta se jäi aikomukseksi. Olin muka eilen ostanut hiivaa käydessäni kaupassa, mutta sitä ei löytynyt mistään, kai se oli sitten taas kerran unohtunut sinne kauppaan. No söimme sitten iltapalaksi sitä ruokaa mitä päivälläkin, eikä se yhtään hassumpaa ollut sekään. Huomenna sitten pizzapäivä.

Mies vei tytön petiin ja minä aloin katsomaan BB:tä. Se on mennyt vähän tylsäksi nyt viime aikoina. Olen juonut tänään yhden saunakaljan ja pari lasia viiniä, sitä on vieläkin jäljellä. TV-stä ei tule mitään mielenkiintoista enää, mutta ei väsytäkään. Mutta ihan kiva päivä oli. Toivottavasti aamulla nukutaan pitkään, tyttökin taisi vasta nukahtaa.