Perjantai oli vapaapäivä, ihana vapaa. Tyttö meni kuitenkin hoitoon, ja tietenkin minä podin siitä huonoa omaatuntoa. Heti aamulla kävin hammaslääkärillä paikkauttamassa yhden hampaan ja sitten kotiin siivoamaan. Päivällä tulivat äiti ja veli ja kävimme jouluostoksilla. Ostimme lahjat minun siskon perheelle, jotka asuvat Ruotsissa. Pitää saada paketti ajoissa lähtemään. Äiti jäikin sitten meille yökylään. Haimme tytön hoidossa jo hyvissä ajoin ja kävimme katsomassa joulunavauskulkueen.

Perjantai-iltana haimme varastosta joulukoristelaatikon ja laittelimme jouluvaloja ikkunoihin ja muita koristeita. Tyttö oli aivan innoissaan. Lauantaiaamuna kävimme ensin kirjastossa ja sitten luistelemassa ja sen jälkeen menimme joulumarkkinoille. Sieltä ei kylläkään ostettu muuta kuin pussillisen lakuja. Mutta kiva oli käydä katselemassa joulun tunnelmia. Päivällä kävimme sitten viemässä äiti takaisin kotiin ja samalla reissulla haimme metsästä pihalle männyn, johon laitoimme punaiset jouluvalot. Täällä meidän korkeudella ei siis kasva kuusia ja meillä on sisälläkin jouluna aina mänty.

Äiti oli iloinen kun sai olla meillä kylässä ja sitä harmitti mennä kotiin. Mulla kyllä vähän huolestuttaa tuo äitin tilanne, kun tuntuu että sen muisti huononee koko ajan. Kävimme perjantaina yhdessä hoitamassa sen pankkiasioita eikä se tuntunut tietävän enää miten lasku maksetaan. Kysyi multa että pitääkö sitä varten antaa raha pankkivirkailijalle vai miten se hoidetaan. Minä jotenkin olen vähän vihainen siitä että se on mennyt semmoseksi avuttomaksi. Uskon kuitenkin että sillä voi olla joku muistia heikentävä sairaus, pitäis vain saada se menemään tutkimuksiin.

Tyttö lähti sitten lauantaina iltapäivällä  kaverinsa luo yökylään ja me jäimme miehen kanssa kahdestaan. Saunoimme hyvissä ajoin ja oikein kunnolla saunottiinkin. Sitten valmistauduimme illanviettoa varten. Lähdimme ravintolaan syömään jouluateria kahdestaan. Ai että me nautimme siitä ihanasta ruuasta ja hyvästä punaviinistä. Jäimme vielä ravintolaan kun siellä alkoi tanssit. Kävimme muutamat valssit ja humpat vetämässä, kun ei muutakaan osata tanssia. Myöhemmin seuraamme liittyi työkaverini miehensä kanssa ja oli oikein kiva ilta. Olimme kotona joskus kahden aikaan yöllä. Olimme niin reippaita että kävelimme mennen tullen koko matkan. ( n. 2 km/suunta ) Aamulla saimme nukkua pitkään. Tyttö kyllä tuli kotiin jo yhdentoista aikaan, kun tuttavaperheellä oli omia menoja ja joutuivat sen jo tuomaan. Eihän se kuulemma ollut halunnut ollenkaan lähteä vielä. Niillä oli ollut kans oikein kivaa kaverinsa kanssa.

Tänään laitettiin vielä ulos lisää jouluvaloja ja ihana tunnelma niistä tulee. Nyt kun on luntakin tullut oikein kunnolla niin tuntuu oikein jouluiselta. Puutkin ovat ihan valkoisenaan. Vähän on kuitenkin ollut semmonen laiska päivä kun tuo eilinen juhliminen ja valvominen kuitenkin tuntuu jossain. Nukuin kuitenki päiväunet.
Illalla kävin ystävän kanssa kirkossa aivan ihanassa joulukonsertissa ja tämän viikonlopun jälkeen tuntuu että joulu on jo aika lähellä.