Heräsin aamulla seitsemältä vaikka onkin vapaapäivä. Tyttö meni kuitenkin hoitoon, kun mulla oli niin paljon kaikenlaista touhua että se olisi kyllästynyt. En kylläkään kertonut sille että jään kotiin, kun olisihan se varmaan halunnut jäädä minun kanssa touhuamaan.  En saanut kyllä tehtyä kaikkia mitä piti. Istahdin aamulla pitkäksi aikaa tutkimaan jouluruokien reseptikokelmaani ja suunnittelemaan jouluaaton ruokalistaa. Ne perinteiset ruuat tietenkin pitää tehdä mutta haluan joka vuosi kokeilla myös jotain uutta ja erikoista reseptiä. Sauna jäi pesemättä ja joulusillit tekemättä. Siis niin äkkiä meni tämä päivä, että tuntui kuin ei mitään kerkeäisi. Aamupäivä meni paketteja kääriessä ja lahjapusseja piilotellessa. Sitten kävin kylillä ostoksilla ja ostin viimeiset joululahjat. Sielläpä vierähti yllättäen pari tuntia. Sain kuitenkin uunin pestyä tänään,  akvaarion siivottua ja petivaatteet tuuletettua. Tytön käytin kampaajalla illalla, kun otsatukka roikkui taas silmillä.

Onhan tässä vielä monta iltaa aikaa tehdä kaikkea, paitsi yksi ilta täytyy käyttää siivoamiseen. Ihana kun tuli pakkaset, nyt olen saanut jäädytettyä jäälyhtyjä. Niitä on jo kymmenen ja se taitaa riittää. Jouluna sitten ripottelen niitä ympäri pihaa ja laitan kynttilät palamaan. Ne on niin kauniita, ettei mitkään sähköiset jouluvalot ole yhtä ihania. Rakastan sitä tunnelmaa mitä pimeys ulkona ja kynttilät saavat aikaan.

Huomenna töihin, plääh. Ei millään enää jaksaisi. Olisi niin kiva vain olla kotona ja valmistella joulua. Viime vuonna olinkin joulunalusviikon vapaalla ja se oli aivan ihanaa.

Meiän uusi telkkari simahti taas tänään. On ollut kyllä surkea ostos. Siitä ei ole vuottakaan kun ostettiin se ja se oli jo kesällä ensimmäistä kertaa huollossa kun se vaan heitti näkymästä. Nyt siitä katos värit ja kuva näyttää ihan joltain varjokuvalta. Se on tuo uusi tekniikka, joka ei aina näytä kestävän. Mutta osaa ärsyttää. Meiän pitää ottaa nyt vanha pikkutv esille, kun tuo menee huoltoon. Just jouluksi kun telkkarista tulee kaikkea kivaa. No onneksi on edes se vanha, katsottiinhan me sitäkin monet vuodet.