Vuosi on lopuillaan ja alkaa olla aika taas kääntää uusi sivu elämässä. Jotenkin se tuntuu helpottavalta ja tavallaan semmoselta että voi alkaa puhtaalta pöydältä uuden elämän, vaikka mikään ei oikeasti ole muuttumassa miksikään. En aio tehdä lupauksia, mutta suunnitelmia ja tavoitteita aioin tehdä. Löysin tuon edellisen kirjoituksen ja ajattelin yrittää noudattaa noita ohjeita elämässäni, niin vaikeaa kun se joskus onkin.

Painon pudotuksen suhteen minulla on taas tavoitteita, jotka tänä vuonna jäivät saavuttamatta. Muutama kilo pitäisi taas yrittää karistaa, mutta ottamatta sitä liian vakavasti. Oikeasti niillä kiloilla ei sinänsä ole kauhea merkitys, kunhan saisi vatsan ja takapuolen kiinteämmäksi. Ensimmäinen välitavoite on kuitenkin saavuttaa 65 kilon paino ja siihen on matkaa pari kiloa. Jotta vauhti ei olisi liian hurja ja tavoite saavutettavissa, asetan takarajaksi helmikuun lopun. Sitten asetetaan uusi tavoite, jos sen saavutan.

Eilen avasin hiihtokauden. Uskomatonta kuinka hyvältä tuntui pitkästä aikaa hiihtää, niin rankkaa kun se onkin. Tuli ihan semmonen hinku päästä heti uudestaan ladulle. Kävin vain viisi kilometriä näin aluksi, ettei paikat mee jumiin ja innostus lopahda heti alkuunsa. Mietin hiihtäessäni tavoitteita tälle vuodelle kilometrien suhteen ja muistaakseni viime talvena niitä oli 300 km joten nostan tavoitetta 400 km:iin. Paljonhan riippuu keleistä, että jos pitää kuukauden paukkupakkasia niin eipä paljon hiihdellä. Mulla on pakkasraja n. 15 astetta. Pakkasella hiihtäminen ei oikeasti ole kivaa. Ainoa huono puoli oli se että ylämäessä meinas keuhkot lentää pihalle, joka johtuu vain ja ainoastaan tupakasta. Mulla ei ole nyt niin paljoa tahdonvoimaa että lopettaisin pois sen. En vain pysty, pysty en. Tuntuu pahalta, haluaisin pystyä siihen.

Tänään vietetään uutta vuotta ystävien kanssa. Nuoripari tulee meille illanviettoon ja syötäväksi aion tehdä meksikolaisia herkkuja, tacoja ja tortilloja täytteineen, unohtamatta nakkeja ja perunasalaattia. Iltapäivällä kuitenkin hurautamme tunturiin, kun siellä on lapsille joku uudenvuoden tapahtuma ja ilotulituskin lopuksi.

Toivottavasti ensi vuosi tuo tullessaan kaikkea hyvää minulle, perheelle ja kaikille.