Yksi etappi elämässä on taas saavutettu, eletty ja ohitettu. Tyttö täytti tänään kokonaiset viisi vuotta. Eilen illalla sillä ei meinannut uni edes tulla kun niin on odottanut tätä päivää. Illalla laitettiin serpentiinit ja ilmapallot valmiiksi ja paikat suurin piirtein kuntoon että tänään olisi mahdollisimman vähän tekemistä.

Miehellä oli tänään turnauspäivä ja se lähti heti aamusta jäähalllille. Me mentiin tytön kanssa aamupäivällä katsomaan yksi peli. Sitten pistettiin pöytä koreaksi ja alettiin odottamaan vieraita. Tein tämmöisen kakun, josta olen kyllä aika ylpeä. Herätti ihastusta pienissä vieraissa, vaikka eivät he kovinkaan paljoa sitä syöneet.

 

400086.jpg

Kakun vinkin ja  täytteen ohjeen hain hellapoliisilta ja vaahtokarkkikuorrutuksen ohjeen Sekasopan Marilta.

Meillä oli vieraana seitsemän prinsessaa ja olihan siinä menoa ja meininkiä. Lahjojen avaus oli yksi ohjelmanumero. Lapset istui rinkiin, synttärisankari pyöritti pulloa ja se sai antaa lahjansa johon pullo osoitti. Tyttö sai keskittyä avaamaan jokaisen lahjan ja jokainen lahjan antaja sai huomiota. Tämä oli oikein toimiva juttu ja lapsetkin tykkäsi.  Sitten jokainen sai onkia sankosa itselleen paperikäärön jossa oli jokaisessa eri prinsessanimi ja näin jokainen sai oman prinsessanimensä.

Oltiin tytön kanssa askarreltu paperikruunut kaikille ja jokainen sai koristella oman kruununsa tarroilla. Kirjoitin jokaiseen kruunun prinsessanimen, jotta jokainen muistaisi omansa. Kruunut sai kaikki ottaa mukaan.

Syönnin jälkeen leikittiin aarteenetsintää. Olimme piilottaneet aarrepussit ympäri taloa jokaiselle. Pussissa oli pieni sormus, tarroja, kiiltokuva ja karkkirannekoru. Jokainen onki vuorollaan sankosta lapun jonka toisella puolella oli tehtävä ja toisella puolella vihje aarteen luo. Ensin piti tehdä tehtävä. Esimerkki tehtävästä: leikkikää yhdessä piiri pieni pyöri- leikki. Lapset olivat tosi innoissaan.

Yksi leikki vielä oli ja se oli prinsessan kruunun kiinnitys ( sama kuin aasinhäntä ) Voittaja sai pienen palkinnon.

Oli kyllä mukavat juhlat mutta onneksi ne on ohi. Olo on väsynyt mutta onnellinen. Illalla juhlien jälkeen käytiin vielä pulkkamäessä ja sitten saunottiin. Miestä ei ole näkynyt oikeastaan koko päivänä. Sillä meni siellä peleissä koko päivä ja sitten se kävi kotona pyörähtämässä ja lähti saunailtaan poikien kanssa.