Päivät vain lyhenevät ja pimeys alkaa olla ympärivuorokautista. Lauantaina päivällä oli kyllä ihana pakkaspäivä, talven viimeistä aurinkoisia päiviä ennen tammikuuta. Oli muuten kylmää, kun oli 25 pakkasta. Ja minusta tuntuu että voisin vain nukkua.

Lauantai menikin pikkujoulutunnelmissa. Oltiin koko päivä työporukan kanssa liikenteessä. Ulkoiltiin kirpeässä pakkasessa ja sitten mentiin porukalla saunomaan. Oltiin erään hotellin vip-saunassa, oli oikein rentouttavaa löhöillä porealtaassa, juoruta ja naukkailla olutta. Neljä tuntia meillä siellä saunaosastolla vierähtikin ihan rattoisissa tunnelmissa. Sitten mentiin syömään joulubuffet. Voi että minä nautin! Kaikki ne ihanat ruuat saa vieläkin veden kielelle. Rakastan sillejä, mätiä, graavilohta, ja lanttulaatikkoa sekä rosollia, kinkkua unohtamatta. Tansseihin ei sitte jaksettu jäädä vaan oltiin kotona jo kymmeneltä illalla. Nukahdin sohvalle sillä välin kun mies oli vielä lukemassa iltasatuja tytölle. Olipa mukava tulla ajoissa kotia, ei minusta ole enää semmoiseen läpi yön juhlimiseen. Ei vain jaksa.

Mihin nämä päivät vain katoaa? Kohta on jo joulukuu! Joulun odottamisessa kaikki muu on ihanaa, mutta se lahjojen miettiminen alkaa ahdistamaan. Meilläkin on niin monta kenelle "pitää" ostaa lahjat, niin vähän alkaa jo stressaamaan. Tytölle ollaan kyllä hommattu jo sen toivelahjat, ja oliskin helppoa kun ei muuta tarvisikaan. Miehen kanssa sovittiin että toisillemme emme osta mitään. Olis niin helppo tehdä muidenkin järkevien aikuisten kanssa sopimus että ei lahjoja, kiitos. Mutta kun se toisaalta kuuluu jouluun ja on minusta kuitenkin kiva antaa niitä lahjoja, kunhan joku tois vaikka listan mitä kenellekin hankkisi. Toisaalta se rahan menokin mietityttää, kun tuntuu että niihin lahjoihin menee aina vain enemmän rahaa.  

No, kummitytön villapuku valmistuu kovaa vauhtia ja puikot on kilisseet ahkerasti. Siksipä en ole paljoa aikaa täällä koneellakaan viettänytkään.