Huomenna aamulla herätys kello 3:35 ja lähtö työreissulle Ouluun asti. Eipä yhtään ole innokas olo lähteä, mutta mentävä on. Torstai-iltana takaisin. Olen tässä pakkaillut laukkua valmiiksi ja harmitellut kun pitää lähteä. Tytön hoitoreppukin on pakattu. Se on saanut nauttia lomasta peräti ykstoista päivää ja on se tyttö nukkunutkin pitkään. Tänä aamunakin puoli yhteentoista asti. Se jaksoi urheasti viettää eilen iltaa meidän seurassa ja oli innoissaan kaikista kauniista raketeista, mutta kyllä se simahtikin heti sänkyyn kun tultiin sisälle. Vieraat lähti myös silloin kun raketit oli ammuttu ja mekin mentiin nukkumaan jo yhden maissa. Ei enää ollut virtaa jatkaa juhlimista.

Oli mukava ilta eilen. Saunottiin hyvin ja syötiin vielä paremmin ja juotiin kohtuudella. Tytön kanssa pelattiin porukalla Pekka-peliä ja sen uutta joululahjapeliä.

Huomasin tuossa äsken pakkaillessa että minä tarvin uuden meikkilaukun, sukkia, alusvaatteita ja pyjaman. Jos olisin ollut viisas, olisin voinut toivoa noita joulupukilta, mutta en ollut. Työreissulla on päivät niin täynnä ohjelmaa että tuskin kerkeää shoppailemaan.

Saatiin juuri sovittua tytön kummitädin kanssa että tyttö menee viikonlopuksi heille kun lähdemme kahdestoista tammikuuta hautajaisiin. En halunnut tyttöä ottaa mukaan sille reissulle, kun se tulee olemaan aika raskas. Ensin pitää ajaa autolla puolen Suomen halki ja sitten vielä tietää että ne hautajaiset on tosi surulliset. Hyvä että tytöllä on tuommoiset ihanat kummit, jotka auttavat ja sekin hyvä juttu siinä on että heidän lapset ovat tytön parhaita kavereita.