Tänään lämmintä 17 astetta. Ihmeelliset lukemat ja uskomatonta että piha on vielä suurilta osin lumen peitossa. Kesän odotus on sitten ihanaa. Raivasin kukkapenkeistä havunoksat pois ja ilokseni huomasin että sieltä alta pilkisti jo jotain pientä vihreää.

Vappu meni ihan rauhallisissa merkeissä, join yhden siiderin ja menin normaaliin aikaan nukkumaan, eipä sen kummempaa juhlintaa. Miehellä oli päivystys, joten se ei voinut nauttia kuin saunaoluen. Tyttö sai onneksi juhlia vappua ystävien kanssa, kun vuorossa oli yhden ystävän synttärit. Ne oli tällä kertaa järjestetty ravintolaan. Kyllä se pikkunen oli ylpeä kun mentiin sitä sieltä hakemaan. Siellä ne oli syöneet nakkeja ja ranskiksia ja jälkkäriksi jätskiä tietenkin.

Vappupäivänä käytiin porukalla ravintolassa brunchilla. Kävin myös eka kertaa tälle keväälle oikealla pyöräilylenkillä. Takapuolihan siitä tuli kipeäksi, mutta muuten oli mukava lenkki.  Päivällä kaivoin varastosta esiin vanhan kunnon baden baden -tuolini ja makoilin pihalla auringosta nauttien. Illalla vielä viritettiin grilli ja avattiin grillikausi. Joku järkevä oli syksyllä vienyt grillin varastoon ilman että sitä oli putsattu viimeisen grillauskerran jälkeen....! Olihan kova homma putsata se ensin kuntoon. Meillä oli oikeastaan suunnitelmissa grillata jo päivällä, mutta kun se putsaus vei niin paljon aikaa että kerkesi tulla nälkä niin lähdimmekin ihan ex tempore sinne ravinontaan syömään.  Oli kyllä ihana ylimääräinen vapaapäivä. Semmoisia saisi olla useammin.

Tänään oli normaali työpäivä. Ei tuntunut yhtään perjantailta, ei oikeastaan miltään. Oli vähän semmonen olo että vietämpä nyt täällä tämän päivän ja jatkan sitten vapaapäivien viettoa. Onneksi meni nopeasti päivä. Tyttö oli eka kertaa elämässään varahoitopaikassa, kun päiväkoti oli kiinni. Hyvin se oli viihtynyt, eikä ollut moksiskaan koko varahoidosta. Tämä ilta meni siivotessa, kun eilen ei raskittu tuhlata vapaapäivää siivoamiseen.

Ystävä houkutteli minua lähtemään huomenna vielä kauden viimeiselle hiihtolenkille tunturiin. Toisaalta tekis mieli viettää vapaata perheen parissa mutta toisaalta olisi ihana lähteä. En ole vielä päättänyt, mutta ehkä lähden kuitenkin.