Taas ollaan vähän lähempänä joulua. Nyt tuntuu että päivät menevät entistä nopeammin, eikä kerkeä mitään tekemään. Tänään leivottiin piparit, se on aina yks pakollinen juttu ennen joulua. Viikonloppukin on mennyt niin vauhdikkaasti. Harmittaa kun en ole kerennyt edes lenkillä käymään, saati sitten hiihtämään. Suksetkin on vielä pohjustamatta ja voitelematta.

Perjantai-ilta oltiin tytön kanssa kahdestaan kun mies lähti poikien kanssa talkoisiin ja sen jälkeen saunailtaan. Kotiutui sieltä joskus yön tunteina...

Tytöllä oli perjantaina päiväkodissa itsenäisyyspäivän juhlat ja hän oli saanut olla kunnian olla presidenttinä siellä. Mulla menikin viime viikolla yks ilta kun ompelin sille pukua juhliin. Pienensin omasta vanhasta pikkujoulumekosta sille kauniin mekon. Minua jännitti tytön puolesta sen juhlat ihan hirveästi. Se itse oli ihan cool. Ei ne onneksi tuossa iässä osaa vielä sillai jännittää kun meikäläiset...

Eilen laitettiin vielä ulos ulkovaloja ja laitoin jäälyhtyjä pihalle. Meillä oli ystäväpariskunnan kanssa itsenäisyysjuhlat meillä. Laitettiin juhlaillallinen metsosta, jonka miehet olivat syksyllä saalistaneet yhteisellä metsästysreissulla. Ruokaa laittaessamme huomattiin että keittiön altaan alta kuuluu kummallista lorinaa, tai ystävä huomasi sen. Katsoin kaappiin ja siellähän oli vesiputki irronnut ja vedet lorisi altaasta suoraan lattialle. No huh, onneksi siellä oli joku kaivojuttu alla ettei koko lattia lainehtinut. Mentiin ystävän kanssa saunomaan ja jätettiin miehet selvittämään sitä sotkua. Hyvin ne oli sen saaneet siivottua ja korjattua, ei siis mitään pahempaa päässyt sattumaan. Kannettiin sitten keittiöstä pöytä olohuoneeseen, syötiin ja samalla katsottiin linnanjuhlia. Ruoka oli tosi ihanaa ja tulikin syötyä vähän liikaa. Juominen jäikin sitten vähän vähemmälle, onneksi. Kaikki makas ähkyssä sohvilla. Vieraat lähtivät yhdentoista aikoihin ja minä menin samantien nukkumaan kun olin niin poikki.  Tytölläkin meni ilta mukavasti kun sillä oli kaveri yökylässä.

Tänään käytiin pulkkamäessä ja vähän joululahjaostoksilla. Iltapäivällä koristeltiin tytön kanssa pipareita. Mulla pursuaa komerot lahjoista, jotka pitäis kääriä ja vielä osa niistä pitää lähettää postin kautta. Toivottavasti saan sen urakan ens viikon aikana selväksi. Ehkä aloitan jo käärimisen tänä iltana, jos jaksan. Otin tuossa sohvalla pikku tirsat kun tyttö katsoi jotain filmiä, joten ei pitäisi väsyttää kovin aikaisin.

Äidin luona en kerennyt tänä viikonloppuna käydä. Mielenkiinnolla odottelen koska sille tulee paikka palvelutaloon. Kauhistuttaa vaan se päivä kun pitää äidille sanoa että nyt sen pitää muuttaa palvelutaloon. Siis se muuttamisajatus saa sen varmaan pois tolaltaan ja se peruu koko homman viime tipassa. Kyllähän me keskustelimme asiasta kun tehtiin hakemusta ja hän vielä itse sen allekirjoitti.