Ihanaa kun oli pitkästä aikaa semmonen viikonloppu että ei ollut mitään "menoja". No tietysti tänään oli pakollinen äidin luona vierailu, mutta sitä nyt ei lasketa.

Lauantaina kierreltiin kylällä kauppoja ja käytiin katsomassa naisten jääkiekko-ottelua. Leivoin sokerikaneliässiä. Äiti leipoi niitä aina jouluksi kun olin pieni ja olen jatkanut perinnettä äidin reseptillä ja ne on niin hyviä. Joulukortit on askarreltu ja lahjat paketoitu. Kaikki postitettavat lahjat on lähetetty, paitsi yksi paketti lähtee vielä huomenna. Miehen kanssa vietettiin paketoimistalkoot lauantai-iltana. Juotiin viiniä ja käärittiin paketteja puoleen yöhön asti. On se muuten kallista lähettää postissa paketteja. Lähetin siskon perheelle ruotsiin paketin joka painoi n. 3 kiloa ja postimaksu oli 35 euroa! järkyttävää.

Ensi vuonna pitää olla vähän viisaampi ja hankkia lähetettävät lahjat vielä aikasemmin että ei mene näin viime tippaan niiden postittaminen. Sitten voisi ostaa jotain pehmeitä, kevyitä ja pieniä lahjoja että ei tule paljoa painoa ja kokoa paketille.

Tytön kanssa käytiin tänään mummon luona. Käytiin samalla perheiden joulutapahtumassa. Siellä oli joululaulujen laulamista, esityksiä ja joulupukin tapaaminen. Tyttö pääsi myös poroajaelulle ja sai poroajo kortin. Mulla meinas oikeasti mennä hermot äidin kanssa. Se on vain niin vaikea hyväksyä välillä että oma äiti on mennyt niin avuttomaksi että on riippuvainen muista.

Ensi viikon jälkeen alkaa viikon loma, ihanaa.