Perjantaina kävin loman alun kunniaksi ystävän kanssa parilla siiderillä. En kyllä ollut ajatellut tehdä sitä mutta kun ystävä soitti ja houkutteli niin ajattelin että miksi ei. Parin siiderin sijaan join lasin viiniä, yhden siiderin ja yhden oluen ja sitten kiltisti kotiin. Mies oli vielä hereillä ja söin hänen lämmittämäänsä pitzaa yöpalaksi. En ole enää ollenkaan kapakkaihminen. Se pari tuntia minkä olimme oli ihan riittävä minulle.

Eilen lähdimme ystävien mökkiraksalle vaikka ei aioittu mennä sinne, kun he aiemmin pyysivät meitä. Vietiin ensin tyttö sinne leikkimään kavereidensa kanssa ja käytiin miehen kanssa kahdestaan hilloja poimimassa. Aika turha reissu se oli, käveltiin iso suo ympäri ja ei saatu edes puolta sankkoa. Kaiken lisäksi oli vielä tosi lämmin ilma ja suolla tarpominen on aika hikistä hommaa. Päätin että se kerta sai riittää ja ollaan sitten lopputalvi ilman hilloja ja jätetään viinit tänä vuonna tekemättä.

Ilta meni raksalla touhutessa ja sitten menimme ystävän vanhempien luokse yöksi. He itse eivät olleet kylläkään kotona. Istuttiin iltaa ja saunottiin ja höpötettiin. Miehet käyttivät lapsia myös veneajelulla ja saivat jopa yhden kalan sillä reissulla. Lapset olivat aivan villeinä ja valvoivat kanssa puoleen yöhön asti. Niillä oli siskonpeti parvella ja ei oikein meinannut uni tulla kun oli niin kivaa. Yöllä, juuri kun olin menossa nukkumaan vilkaisin keittiön ikkunasta ulos ja näin usvan nousevan joen ylle. Ja eiku kamera käteen ja joen rantaan kuvaamaan. Tässä pari otosta siltä reissulta:

137051.jpg

137050.jpg

Katsoessani noita kuvia kamerassani, tuli vaan mieleen että on se upeaa asua täällä pohjoisessa ja kauniin luonnon ympäröimänä. Joskus nuorempana haaveilin että saisin asua kaupungissa, mutta en enää.

Tänään sunnuntaina oli ihanan lämmin päivä. Mentiin vielä iltapäiväksi raksalle touhuamaan ja kotimatkalla poikkesimme vielä mummoa moikkaamassa. Mummo oli saanut uuden television ja oli aivan ihmeissään sen kanssa kun siinä on kaukosäädin. Tuntui ettei se ollenkaan ymmärrä miten se toimii. Moni oli jo sitä käynyt neuvomassa, mutta ei se oikein uskaltanut sitä käyttää.

Nyt tuntuu taas hyvältä. Huomenna maanantai ja saa aamulla vetää peittoa korville.  Lähden rentoutumaan saunaan.