Eilen käytiin hakemassa metsästä joulukuusi, tai siis joulumänty. Ei tänä vuonna käyty hakemassa edes kaatolupaa, joten vähän jänskätti olla "mäntyvarkaissa". Hyvin se meni, ei tarvinut kovin kauaa etsiä kun sopiva löytyi. Joulukortitkin askarreltiin valmiiksi ja ne odottaa jo punaisessa pussissa postitusta. Tai oikeastaan muutama kortti vielä pitäis tehdä, askartelupahvi loppui nyt kesken.

Illalla tehtiin meille pikkujouluateria. Tein itse lanttulaatikkoa, joka on minun ja miehen suurinta herkkua. Tosi hyvää siitä tuli. Ostin kaupasta, rosollia, sienisalaattia, pikkukinkun, porkkanalaatikon ja purkin silliä. Kynttilänvalossa nautiskelimme sitten ruuasta. Tyttö ei kauheasti välitä noista laatikkoruuista. Hän naposteli lautaseltaan herneitä ja kinkunpalasia.

Illalla olin niin väsynyt että nukahdin sohvalle jo ennen kymmentä. Oli kyllä tarkoitus illalla kääriä joululahjoja, mutta ei jaksanut. Tänään leivotaan tytön kanssa joulupullia.

Tässä kuva eiliseltä männyhakureissulta. Ihanaa sininstä ja lumista maisemaa. Kuva on otettu joskun yhden aikaan päivällä, on kaamos.

293682.jpg