Voi itku, olin jo kerran kirjoittanut melkein koko tarinan reissustamme ja painoin jotain nappia ja se katosi. Ei muuta kun alusta alettava....

Ollaan kotiuduttu sunnuntai-iltana ja olipa taas kerran ihana palata kotia. Miten se voikaan tuntua niin hyvältä? Ajettiin n. 700 km Kalajoelta kotia yhtä kyytiä, tietenkin muutama pakollinen kahvi ja pissatauko välillä.

Meiän lomareissu meni tosi hyvin. Minä aina etukäteen pelkään ja jännitän että mitä kaikkea kauheaa siellä voi sattua, mutta onneksi taas pelkäsin aivan turhaan. Ainoastaan muutamat palaneet olkapäät vähän harmitti, mutta muuten kaikki meni ihan nappiin.

1733514.jpg

Tämä kuva on otettu ravintola sunsetistä. Olihan upea syödä ja katsella samalla auringonlaskua.

1743419.jpg

Näkymät hotellimme rantaravintolasta. 1743440.jpg

Rantaelämää, aallot oli aika muhkeat.

Hotellimme oli oikein mukava ja viihtyisä. Sijainti ihan meren rannalla ja lähellä keskustaa oli aivan mainio. Allasalue oli kylläkin hieman pienempi mitä kuvista näytti mutta viihdyimme siellä oikein hyvin. Tyttö viettikin päivät melkein vedessä ja oppi uimaan jo vähän ilman kellukkeita.

Yksi päivä vietettiin paikallisessa vesipuistossa. Matkustettiin sinne minijunalla ja sekin oli elämys sinänsä. Ajettiin läpi maaseudun jossa kasvoi oliivi- ja appelsiinipuita. Matkaa oli jotain 20 km. Vesipuisto olikin tosi iso ja hieno. Lapsillekin oli monenlaisia liukumäkiä ja tosi iso lastenallas ja tyttöhän viihtyi ja mekin tietenkin.

Yhtenä päivänä matkustettiin bussilla Hanian kaupunkiin. Käytiin shoppailemassa ja syömässä ja hevoskärryajelulla. Ei jaksettu oikein koko päivää siellä olla kun oli niin paahtava helle. Mutta ihan kiva oli käydä ja nähdä paikallista suurkaupunkia, vaikkakin vain pieni osa siitä tuli nähdyksi. Kaunis kaupunki.

Muuten päivän kuluivat aikalailla hotellin altaalla ja meren rannassa auringosta nauttien. Illat sitten haahuiltiin "kylillä" ja syötiin aina illallinen jossain kivassa ravintolassa. Ruoka oli aivan ihanaa.  Hintataso ravintoloissa oli hieman halvempi kuin täällä kotimaassa. Meiltä kolmelta maksoi ruuat ja juomat n. 30-40 euroa. Palvelu ravintoloissa oli taas ihan toisella tasolla kuin kotimaassa. Lähtiessä joku tarjoilijoista kätteli koko seurueen ja kiitteli. Jälkiruuaksi talo tarjosi yleensä pienet lasit rakia tai jotian muuta juomaa ja vesimeloninpalasia. Tyttökin sai oman pikku juomalasin ja siihen jotain mehua. Yhtenä iltana satuttiin valitsemaan ravintola, joka oli kyllä pohjanoteeraus palvelun suhteen. Mies antoi kyllä siitä palautetta, mikä oli ihan oikein.

Itse kylä missä lomailimme, oli minusta aika pieni, vaikka matkaoppaissa sanottiin että se on rannikon lomkylistä suurin ja vilkkain. No olihan siellä sitä porukkaa joo. Mutta me nautimme reissusta ja muistelemme lämmöllä sitä vielä pitkään. Parisataa kuvaa kamerassa auttaa meitä siinä. Aloin jo suunnittelemaan kuvakirjan tekoa reissustamme. Ifolorilla on semmonen kätevä ohjelma, jolla olen jo tehnyt tytöstä kuvakirjan sen elämän ensimmäisiltä vuosilta.

Niin mehän jatkoimme lomailua vielä viikonlopun ajan Kalajoella. Vuokrasimme sieltä mökin ja meiän vieraiksi sinne tulivat miehen toiseksi vanhin tyttö ja hänen avopuolisonsa. Oli ihana nähdä heitä, koska he olivat juuri kokeneet kovia. Heille piti syntyä vauva lokakuussa, mutta raskaus piti keskeyttää koska sikiössä havaittiin epämuodostuma. Ihan hirveää kun raskaus oli jo niin pitkällä, yli puolenvälin. Ja edellisenä kesänä heidän raskaus osoittautui tuulimunaksi. Tuntuu vain niin pahalta heidän puolesta. Vietimme päivän Jukuparkissa tytön kanssa. Sattumaa oli myös se että meidän ystäväperhe oli myös samaan aikaan samassa paikassa ja meidän mökit sijaitsivat melkein vierekkäin. Tyttö oli aivan onnessaan kun kaveritkin olivat siellä.

Nyt on vielä pari viikkoa lomaa jäljellä eikä enää mitään suunnitelmia sen suhteen. Ihana olla vain kotona.