Mies lähti aamulla aikasin pelireissulle ja minäkin heräsin turhan aikasin. Unet vaan loppu, vaikka eilen valvottiin aika myöhäseen. Harmitti vähän, kun olis niin ollut kiva nukkua pitkään. Tytön kanssa käytiin päivällä kylällä kävelemällä ja haettiin samalla meiän auto jäähallilta. Oli tosi kylmä ilma. Pakkasta n. 20 astetta ja vielä vastatuuli. Puoli tuntia meillä meni sinne kävellessä, joten oikein mainio kuntolenkki!

Posti toi eilen tilaamani sukset. Maltan tuskin odottaa että pääsen niitä testaamaan. Onnneksi tänään oli niin kylmä ilma, kun ei olisi kuitenkaan päässyt hiihtämään, kun ollaan kahdestaan. Tyttö katseli päivällä lastenohjelmia ja minä torkuin sohvalla peiton alla takkatulen lämmössä. Ollaan pelailtu pelejä ja harjoiteltu kirjoittamista. Tyttö on tosi innokas opettelemaan lukemaan ja kirjoittamaan ja tosi hyvin osaa jo kirjoittaa kaikki kirjaimet. Kun minä sanon sille jonku helpon sanan niin se osaa sen kirjoittaa ihan itse. Ihanaa seurata kun pikkupirpanasta alkaa tulla tuommonen iso tyttö. Toisaalta surettaa kun se on jo niin iso. Töissä viime viikolla työkaveria suretti kun hänen nuorin lapsensa täytti 30 vuotta ja mulla suretti kun mun pikkuruinen täyttä jo viisi vuotta.

Tänään näin auringon eka kertaa tälle vuodelle. Siis ihanaa! Se on tosi pitkä aika kun aurinkoa ei näy puoleentoista kuukauteen. Muistan kun olin nuorena Pohjois-Norjassa kalatehtaalla töissä, niin siellä auringon esiin tulo oli iso juhlatapahtuma tammikuussa. Jotenkin hämärä muistikuva on siitä että koululaisilla oli jopa vapaapäivä sen kunniaksi, en ole kyllä ihan varma. Mutta se on oikeasti iso juttu meille jotka asumme täällä pohjolan perukoilla. Vaikea selittää sitä mutta siitä tulee tunne että elämä taas voittaa ja jotenkin että uusi valoisampi elämä voi taas alkaa. Kaamosmasennus on kuulemma aika yleistä, ja en ihmettele sitä yhtään.

Torstaina kävin pitkästä aikaa steppilautajumpalla ja se tuntui tosi hyvältä. Pohkeet oli vähän eilen kipeinä.

Mutta nyt on ihana olla vain tekemättä mitään ja nauttia viikonlopun kiireettömyydestä ja viettää tytön kanssa "laatuaikaa" kahdestaan. Nyt se kylläkin taas katsoo jotain filmiä... tosi laatuaikaa. Hyi minua.