Ollaan siis palattu reissusta jo aikoja sitten, viime keskiviikkoiltana, tais olla 20. päivä. Ei vain ole löytynyt rauhallista hetkeä istahtaa koneelle päivittämään kuulumisia. Kone on vaihtanut tänään paikkaa tytön huoneen nurkkaan, johtuen siitä että vierashuoneessa asustelee kesävieraamme, miehen eka lapsisatsin nuorimmainen ( 16v ). Vaihdettiin kone tänne siksi kun hän nukkuu usein yli puolenpäivän ja sitten ei pääse kukaan koneelle koko aamuna. Ja minä kun tykkään itse aamulla käydä lukemassa uutisia ja blogeja kaikessa rauhassa!

Lomareissu meni tosi hienosti. Reittimme oli seuraavanlainen: Kotoa Ouluun, siellä yksi yö miehen veljen luona. Oulusta Vaasaan ja siellä kaksi yötä leirintäalueen mökissä. Tosi siisti mökki ja leirintäalue, joka sijaitsi ihan vaasalandian ja tropiclandian vieressä. Käytiin siis noissa molemmissa paikoissa. Vaasalandia oli tytölle sopiva paikka, kun siellä oli paljon lasten laitteita, mutta aikuisten laitteita ei juuri lainkaan. Pääsymaksu sinne harmitti kalleutensa vuoksi. ( 18e)  Se sisälsi toki laitteiden vapaan käytön, mutta kun me miehen kanssa emme käyneet laitteissa! Ainoastaan jokiseikkailussa. Minun pää ei enää kestä mitään ihme kieputtimia.

Vaasasta ajettiin turkuun ja siellä hypättiin illalla laivaan ja käytiin sitten kääntymässä Tukholman satamassa. Laivalla oli ihanaa ruokaa ja mukava shoppailla, mutta ei se oikein sytyttänyt minua. Siis kyllähän siitä kaikesta nautti, mutta jotenkin se ei tuntunut niin loistokkaalta kun olisin kuvitellut. Ehkä johtui siitäkin kun ei me miehen kanssa käyty missään laivan yöelämässä pyörimässä, kun ei viitsinyt yksin lähteä.

Turusta ajettiin illalla laivan palatessa Naantaliin. Yövyimme taas paikallisella leirintäalueella mökissä, mutta se mökki ja paikka oli vähän pettymys. Ei sinne toista kertaa! No ei me kyllä keretty siellä tehdäkään muuta kuin käydä nukkumassa. Aamulla suunnistimme muumimaailmaan. Se oli aivan ihana paikka. Minä olin kuvitellut sen paljon pienemmäksi ja mitättömäksi. Siellä menikin melkein koko päivä. Tyttö oli tietenkin aivan onnessaan. Naantalista ajelimme Espooseen.

Vietimme siellä viikonlopun miehen toiseksi vanhimman tyttären ja hänen avomiehensä vieraina. Lauantaina kävimme korkeasaaressa ja pyörittiin vähän aikaa Helsingin keskustassa. Hui sitä ihmispaljoutta, alkoi ihan ahdistamaan. Sunnuntaina käytiin shoppailemassa vantaalla Jumbossa ja Bauhausissa. Ostimme sieltä bauhausista ne tapetit mitä olimme suunnitelleet. Nyt olis sitten se tapetointiurakka edessä. Aloitamme sen vasta loman jälkeen.

Espoosta ajettiin Siilinjärvelle miehen vanhimman tyttären ja hänen perheensä luo kylästelemään. Olimme siellä pari yötä. Käytiin Kuopiossa katsomassa Kuopion toria, kun ei ole aiemmin tullut käytyä siellä. No sieltä ajettiin takaisin Ouluun ja olimme miehen kotipaikassa yötä. Siellä ei asu ketään, mutta miehen veli tuli sinne meidän kanssa. Se olis toivonut että oltais oltu siellä pitempään, mutta mulla alkoi olla jo koti-ikävä ja halusin juhannukseksi kotiin, niin oltiin vain se yksi yö. Käytiin tietenkin mennessä ja tullessa katsomassa mummoa, joka asuu vanhainkodissa. Se oli tosi iloinen kun käytiin ja kyynel sillä vierähti poskelle kun lähdettiin hänen luotaan. Kaikki tietää sen että jokainen meidän käynti hänen luonaan voi olla se viimeinen, koska mummo on jo 90-vuotias. Ja me kun ei käydä siellä kuin kerran kesässä. Oulusta meidän kyytiin hyppäsi tämä miehen nuorimmainen mukaan meille kesäloman viettoon. Ihme että mahtui tavaroineen meidän kyytin, kun auto oli jo niin täynnä.

Oli aivan uskomattoman ihanaa tulla kotiin. Siis tämä rauhallisuus täällä ja kaikki. Se on hyvä käydä välillä reissussa, niin osaa taas arvostaa kaikkea sitä mitä koti ja tämä asuinympäristö merkitsee.

Juhannusta vietettiin ihan kotosalla. Meillä oli ystäväpariskunta lapsineen kylässä ja grillattiin ja istuttiin meidän terassilla iltamyöhään. Jossain vaiheessa sääsket teki hyökkäyksen ja tuntui että niitä on joka puolella, mutta silti me vain sinnikkäästi oltiin ulkona. Tyttökin valvoi kahteentoista. Jännitettiin samalla tuleeko ystävillä lähtö synnyttämään kesken juhannuksen vieton, kun heillä on vauvan laskettu aika huomenna. Ei tullut lähtöä sinä iltana, eikä vielä tänäkään päivänä. Täältä kun on niin kiva lähteä synnyttämään, kun matka synnytyssairaalaan kestää useampia tunteja.... Eilen aamulla nukuin ennätyspitkään, puoli kahteentoista! En ole tytön syntymän jälkeen kertaakaan nukkunut niin pitkään. Taisi olla vielä reissuväsymystäkin ja tuli kuitattua univelat. En tiiä, olen kai tullut vanhaksi, kun en osaa nukkua oudoissa paikoissa. Ja varsinkin jos on valoisa huone. Meiän oma makuuhuone on säkkipimeä aamullakin, niin siellä on niin ihana nukkua.

Tänä aamuna tein pitkästä aikaa aamulenkin luistimilla. Heräsin sen verran aikasin, että tiesin muiden nukkuvan vielä paljon pitempään, niin join kahvit ja kävin kymmenen kilometrin lehkin. Pitää nyt yrittää karistaa noita matkan varrella kertyneitä kiloja tuonne tienpäälle. Pari kiloa on tullut lisää nyt loman aikana!

No huomenna sitten alkaa viimeinen lomaviikko. Apua, niin nopeaa se loma sitten on mennyt. No pitää nyt yrittää nauttia vielä siitä viimeisestä eikä alkaa miettimään työasioita. Ihana kun oli reissussa, niin siellä ei tosiaankaan tullut työasiat ollenkaan mieleen, mutta täällä kotona aina jotain tulee mietittyä.