Tänään kysyttiin radio novassa että kuinka monta joulukalenteria kodissanne on. Meillä niitä on seitsemän! Tytöllä on viisi ja mulla ja miehellä perinteisesti veikkauksen kalenteriarvat. Tytöllä on yksi kalenteri sellainen taskullinen versio, johon aina yön aikana tonttu tuo seuraavan päivän paketin. Eilen illalla väsäsin puolet pikkupaketeista jo valmiiksi. Siinä on kauhea työ keksiä mitä niihin taskuihin ostaa, eikä se kovin halvaksikaan tule! Mutta on se ihan kiva. Ja minun lempijoulukalenteri löytyy täältä.

Sain tänään käydä saattamassa tytön kouluun, mikä on harvinaista. Yleensä se haluaa kävellä yksin ja me lähdetään koiran kanssa sitten muutaman minuutin kuluttua perässä omalle aamulenkillemme.

Aamulenkin jälkeen suunnistin kirpparille, niinkuin monena tiistaina on ollut tapana. Maanantai on vaihtopäivä ja tiistaiaamuna pöydät pursuaa kaikkea ihanaa uutta vanhaa tavaraa. Tällä kertaa löysin taas yhden joululehden ja ihanan pehmeän kaulahuivin. Eilen kävinkin putsaamassa pois oman kirppispöydän ja kuittasin taas tilin, tällä kertaa 179 euroa. Ei hassumpaa. Taas lahjoitin myymättä jääneet vaatteet työttömien kirpputorille, ja ei niitä jäänyt kyllä kuin yksi pieni muovipussillinen. Rahat polttelee lompakossa ja olisin vienyt ne pankkiin tilille turvaan, mutta kun kävelin tänään siitä pankin ikkunan ohi ja näin millainen jono siellä oli niin päätin jättää menemättä.

Samalla reissulla käväisin äidin luona mutkan ja se olikin juuri lähdössä veljeni tyttökaverin ja vauvan kanssa päiväkävelylle. Hyvä juttu kun joskus joku muukin viitsii käydä siellä ja käydä kävelemässä äidin kanssa. Minä siirsinkin sitten huomiselle meidän kävelylenkin. Pitäis äidin kanssa käydä ostamassa jotain lahjoja siskon perheelle ja laittaa paketti menemään ruotsiin. Yleensä ostetaan enimmäkseen jotain ihania herkkuja kuten suomalaista kahvia ja karkkeja. Muistan kun viime vuonna laitettiin paketti sinne niin postimaksu maksoi 35 euroa, ihan älytöntä kun paketin sisällön arvokaan ei ollut varmaan sen enempää.  Löysin äidin tavaroista siskoni vanhoja koulutodistuksia , ystäväni-kirjan ja  neuvolakortin ja ajattelin yllättää hänet käärimällä ne joulupakettiin hänelle.

Iltapäivä menikin sitten tytön huonetta siivotessa. Ihan hirveää hommaa ja mie olinkin tosi kiukkuinen. Tyttö kun ei ole yhtään kiinnostunut siivoushommista. Se muka auttaa mutta sitten aina jääkin leikkimään jollakin löytämällään lelulla. Pidin välillä taukoa siivoamisesta ja kävin koiran kanssa ulkona ja tein lumitöitä pihalla. Olipa ihana kun tosiaan satoi lisää lunta ja sai oikein kolata. Se on toinen niistä ihanuuksista mistä saa nauttia kun asuu omakotitalossa ja toinen on kesäisin nurmikon leikkaaminen. Se on harvinaista tässä talossa että mies leikkaa nurmikkoa tai kolaa pihaa. Tyttö meni illalla kaverin luo leikkimään ja minä istuin loppuillan sen huoneessa järjestämässä romuja paikoilleen. Tuli sieltä sentään kaksi pussillista roskaakin. Mutta kyllä helpotti kun sai sen rytöläjän siivottua. Ihan vähän jäi enää huomiselle.

Tilasin tänään sen wii- pelin meille joululahjaksi. Toivottavasti se on sitten sen arvoinen eikä siihen kyllästy viikossa.