Viimeinen viikko ennen kauan odotettua lomaa alkoi. Tämä päiväkin jo tuntui pitkältä kuin valovuosi, joten luvassa taitaa olla tosi pitkä viikko.

Eilen saatiin taas nauttia ihanasta keväisestä auringonpaisteesta. Aamulla suunniteltiin että lähetäänkö porukalla hiihtämään vai pilkkireissulle. Pilkkireissu voitti, minä olisin kyllä mielummin hiihtänyt. Saatiin lainata minun veljen moottorikelkkaa ja hurautimme sillä läheiselle joelle pilkkimään. Mummokin käytiin koukkaamassa retkelle mukaan. Otettiin mummon kanssa sukset mukaan ja käytiinkin hiihtelemässä joen varressa kulkevaa latua pitkin pieni lenkki. Kaloja ei tällä kertaa tullut, mutta nautiskelimme mukavasta kelistä ja istuimme nuotiolla. Tyttö oli kastellut itsensä läpikotaisin ja piti lähteä pois kun se alkoi paleleen. Kelkkakin jäi lopuksi kiinni lumeen, kun oli liian jyrkkä mäki noustavaksi reen kanssa. Sitä sitten lapioitiin ja kiskottin oikein olan takaa, mutta saatiin lopulta irtoamaan. Huh, onneksi meillä ei ole moottorikelkkaa.

Tänään tuli hiihtokilometrejä täyteen jo kaksisataa. Harmittaa vain kun näyttää että kelit loppuu ennen aikojaan ja hiihtokausi loppuu lyhyeen. Vastahan minä olen vauhtiin päässyt. No ei täällä sentään vielä pihoja haravoida niin kuin siellä etelässä, sitä saa ainakin vielä kuukauden päivät odottaa. Näin keväällä sen huomaa kuinka tämä Suomi on pitkä maa. Etelässä on jo melkein kesä ja täällä täysi talvi. Mutta en kyllä vaihtaisi näitä upeita kevätkelejä ja auringossa hohtavia valkoisia hankia  etelän hiekkapölyyn.

Painon kanssa on tullut takapakkia. En tiedä mistä se johtuu, enkä ota siitä stressiä, mutta harmittaahan se tietenkin. Jos olen yhden päivän harrastamatta liikuntaa ja syön normaalisti tai jotain vähän ylimääräistä niin heti se pompsahtaa ylös. Kyllä kai se taas siitä tasoittuu ja lähtee alaspäinkin, tai sitten ei. Täytyy kai hyväksyä sekin vaihtoehto. En jaksa ottaa tässä asiassa itseä niskasta kiinni ja olla oikeasti laihdutuskuurilla, se on itsensä kiduttamista. En vain jaksa. Odotan vain että ihme tapahtuisi....