Mies ja tyttö ottivat ja lähtivät, ystävien kanssa mökkeilemään. Noin vain keskellä viikkoa. Päättivät pitää yhden päivän syysloman. Tuntuu oudolta olla yksin kotona Mies on sanonut maanantaina itsensä irti työpaikastaan ja muutama lomapäivä on pitämättä. Ens kuussa se aloittaa toisessa työssä, yrittäjänä. Tuntuu hassulta. Näin isoa muutosta meidän elämässä ei olekaan tapahtunut pitkään aikaan.

Vein maanantaina kakun töihin, en jaksanut itse leipoa vaan ostin pakastekakun. Syötiin sitä aamukahvilla ja muisteltiin yhdessä menneitä aikoja.

Yksi asia on mietityttänyt tällä viikolla. Miten osata kohdata ihmisiä, jotka ovat juuri menettäneet omaisensa? Mitä osaa sanoa ja miten voisi olla ihan normaali? Mulle se on aina ollut tosi vaikea paikka ja hermostuttaa aina etukäteen. Niinkuin tälläkin viikolla. Työssäni kohtaan silloin tällöin omaisensa menettäneitä. Tällä viikolla onnistuin kuitenkin tällaisessa kohtaamisessa paremmin kuin uskoinkaan. Toivon että siitä kohtaamisesta jäi toisellekin osapuolelle hyvä mieli, ainakin minulle jäi. Ehkä seuraava kerta on taas hieman helpompi. Muutenkin tällä viikolla työt on sujuneet ihan hyvin. Se on harvinaista. Jotenkin on pitkästä aikaa semmonen stressitön olo. Se on varmaan vain väliaikaista, tyyntä myrskyn edellä.

Olen miettinyt myös semmosta asiaa, että suojaan tämän blogin salasanalla. Mulla on vain tullut tunne, että täällä käy "kutsumattomia lukijoita", jos nyt semmosia voi olla kun tämä kerran on julkinen. Tarkoitan niillä sellaisia, jotka tuntevat minut ja haluavat käydä urkkimassa salaa minun asoitani. Siksi pitää monesti miettiä tarkkaan mitä kirjoittaa. Joskus haluaisi kirjoittaa paljon enemmän omista ajatuksista ja elämästä. Harmittaa. Voin kyllä antaa sitten salasanan niille, jotka ilmoittautuvat. No en vielä kuitenkaan tee sitä. Ilmoitan kyllä etukäteen jos teen sen.

Eilen tein joululahjabudjetin. Onko se paljon jos lahjoihin käyttää 600 euroa? Minusta se tuntuu paljolta. Miehen kanssa yhdessä pohdittin summaa ja tähän summaan päädyttiin, mutta mulla silti pelottaa että se summa ei riitä. Kirjoitin listan kaikista ihmisistä joille hankitaan lahjoja ja niitä on 30! Onkohan se vähän liikaa? Niistä on 20 läheisiä ihmisä ja loput 10 on ystäviä ja kummilapsia. Mutta siis monelle heistä ostetaan vain yksi yhteinen lahja, kun ovat pariskuntia tai perheitä. Jaoin vielä tuon summan kaikkien kesken ja kyllähän se onnistuu jos ostaa lahjat sen jaon mukaan. Onneksi saatiin veronpalautuksia 1400 euroa. Jäähän siitä vielä vähän muuhunkin. Tammikuussa aioimme hankkia itsellemme myöhäistetyksi joululahjaksi alennusmyynnistä uuden sohvaryhmän. Olen haaveillut jo pitkään isosta valkoisesta divaanisohvasysteemistä...

Lähden saunaan nauttimaan lämmöstä ja rauhasta.